onsdag 6 maj 2009

Skolan i fokus...

Skolan är otroligt mycket i fokus just nu. Media vakar över oss och de politiker som skapar våra förutsättningar på sävål riks- som lokalplanet. Det är bra, för skolan och skolans förutsättningar tål att granskas (och ibland inte...). Återigen har vår lilla kommun, och min skola, hamnat i fokus, den här gången som en symbol för de nedskärningar som görs i 3 av 4 kommuner i Sverige. SvD var här i måndags, och den artikel som blev resultatet publicerades tillsammans med fyra andra artiklar kring skolan idag. Artikeln kan du läsa här. Fem artiklar om skolan i en rikstäckande tidning visar hur otroligt viktig denna fråga är.

3 kommentarer:

  1. Kolla också Sanna Raymans på Svenskans ledarsida som tar upp vad kommunen prioriterar i detta fall Sundbyberg. Skolan skärs ned och pengar satsas på flotta idrottshallar, hoppas det inte gäller Strängnäs. En översikt av hur det handskas med pengarna i Strängnäs vore i alla händelser viktig när skolan far så illa.

    SvaraRadera
  2. Intresserad av att veta hur man överlever ett prov nuförtiden, läs mitt senaste inlägg! ;)

    SvaraRadera
  3. ... jo... har märkt av de oroliga tiderna i skolvärlden själv nu... blir med största sannolikhet av med mitt jobb som elevassistent och fritidsfröken nu vid skolavslutningen =( Tragiskt, när man vet att det finns så många barn som behöver extrastöd! Man känner sig maktlös!

    SvaraRadera