lördag 2 maj 2009

Näst bäst...

Vi var några stycken som samlades hemma hos oss förra helgen för att sy skor, och vi kom då att prata om hur mycket konflikter som pågår jämt, på alla nivåer - alltifrån gräl mellan människor till storskaliga krig. Då kom vi på lösningen...

Tänk om vi i Sverige skulle komma överens om att tycka att vi inte är bäst utan näst bäst i världen. Inget annat land skulle ju argumentera mot det. Vi hade svårt att se framför oss att någon skulle göra oss äran stridig om en andraplats. "Nej, ni är inte näst bäst - vi är näst bäst!". Låter osannolikt, eller hur? Och andra plats är kanske inte bäst, men det är ju ändå himla bra. Det skulle man ju kunna vara stolt över. Tycker jag. Och om nu någon skulle komma och hävda att de är näst bäst, skulle man ju göra dem jätteglada genom att säga att " Nej, vi tycker nog att vi är lite sämre, så ni kan få var bäst om ni vill." De skulle ju bli själaglada.

Tänk nu vidare om alla skulle tänka så - "Vi är faktiskt näst bäst, och det är riktigt bra, så vi bryr oss inte om vem som är bäst." Det skulle ju bli... Fred...

Eller tänkte vi fel nu...?

3 kommentarer:

  1. Jag tycker att ni tänker helt rätt :) Men jag kanske också tänker fel...

    SvaraRadera
  2. Hallå Henke
    Måste säga att jag skrattar gott åt er teori. Känns lite som "uppfinnaren från Sundbyberg" í Lorry som alltid hade glömt att tänka på någon detalj, men ändå gick lika glad från Patentverket med orden: "Tänkte inte på det..."

    SvaraRadera
  3. Det är ju en brilljant plan! Alla skulle ju dessutom sida med osseftersom vi aldrig skulle göra anspråk på deras 'bästhet'. ;)
    Nummer två,nummer två,nummer tvåååå...

    SvaraRadera