lördag 2 maj 2009

Äntligen...

...får de gifta sig. På riktigt. Grattis alla homosexuella i Sverige - inte ett ögonblick för tidigt att vi landade i 2000-talet även i denna fråga. Det är ju ytterligt pinsamt att vi befinner oss så långt bort i vissa frågor, när det gäller alla människors lika värde. Att som homosexuell bli behandlad som om man inte är myndig kan inte kännas speciellt bra. Man kan undra vilka rädslor som ligger bakom oppositionen... Är vi verkligen så skraja för det som känns annorlunda, obekvämt, inte-som-jag-aktigt? I Sverige? Vi som så gärna vill att den övriga världen ska se på oss med respekt och beundran, och så gärna vill se oss själva som liggande i framkant. Nåja - ytterligare ett steg i rätt riktning är taget.

HEJA REGERINGEN! säger jag...

3 kommentarer:

  1. Nu är det bara vår mycket framåtsträvende kyrka kvar. Beslut i sommar.....

    SvaraRadera
  2. håller absolut med om att det är på tiden att ge homosexuella lika rättigheter som hetero. Det enda ( i mitt tycke ) bra som denna regering har gjort

    SvaraRadera
  3. Självklart ett korrekt beslut, men hela regeringen ska inte ha cred i denna fråga. KD är och förblir ett fördoms- och bakåtsträvarparti.

    SvaraRadera