torsdag 27 januari 2011

Islamism...

Modeordet för dagen är islamism. Förvirringsmästaren Jimmie Åkesson har nästintill tagit patent på betydelsen av detta, för mig, nya ord, och direktöversatt det till terrorism. Man tar sig för pannan. Tyvärr verkar de ha fått luft under vingarna, dessa riksdagens quislingar Sverigedemokraterna. Deras stinkande retorik får utrymme. På sätt och vis är det kanske bra. Det innebär att man kan bemöta deras stollerier om islam som en farlig företeelse. En hel hoper människor med mer kunskap och mer vett bemöter deras argument i alla möjliga media. SD's retorik är skrämmande, och bygger på rädsla, hat och, framför allt, okunnighet. Jag menar - ingen vettig människa kan väl på allvar tro att 1,5 miljarder människor är våldsbejakande, självsprängande dårar och mördare.

Skillnaden mellan islam, kristendom och judendom (hmmm... Judeism... Är det nästa farliga inriktning?) är inte särskilt stor. Betänk också att de judiska och kristna profeterna har samma ställning inom islam som inom kristendomen och judendomen. Det är mer än vad man kan säga om Muhammeds ställning i dessa två religioner. Vad Jimmie med sina medråttor inte förstår är att allt till syvende och sist handlar om människor, inte religion. Det är människor som utnyttjar religionen för sina syften. Detta har gjorts i alla tider, av snart sagt alla religioner - inte minst kristendomen. Och hur många religiösa knasbollar har vi inte inom kristendomen (ja, förutom Jimmie et al, förstås). Hur många terrordåd har inte genomförts i kristendomens namn genom århundradena. Det största är väl nazismens härjningar i Europa. De tyska soldaterna hade bältesspännen med orden "Gott mit uns" (Gud med oss) instämplat. Sanna Guds krigare, det. Och SD's retorik är skrämmande lik nazismens innan maktövertagandet.

Låt oss innerligt hoppas att rasistgänget i SD åker ut ur riksdagen nästa gång...

2 kommentarer:

  1. Och därav anledningen till varför jag beslutade mig för att läsa The Qur'an och lära mig mer om Mohammad och Islam för att kunna förstå hur de tänker. Döm om min förvåning när det uppenbarade sig att Islam är precis som du skriver inte olik kristendom och judeism. Prfeten Mohammad hade likadana väderingar och riktlinjer. Så hur kommer det sig då att terroristerna kan hänvisa till The Qur'an? Med den enkla anledningen att de endast väljer vissa ord ur texten och sätter sedan ihop det till en ny mening. Sant är ju då att det står i The Qur'an men sant är inte att det har den betydelsen som de säger.
    Innan The Qur'an blev skriven så hade dessa människor 300 gudar och vissa av de värderingar som terrorister/extremister har kommer från dessa gudar. Här ska vi inte gå framåt, här går de bakåt! Vem sa att det var bättre förr? :-)
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. En mycket bra sammanfattning, tycker jag.

    SvaraRadera